Yhteistyössä luotettavaa palvelua

Wetterstrandin perhe Virian suurimmaksi omistajaksi

Turva- ja IT-alan konserni Virian suurimmaksi omistajaksi on noussut vaasalainen Olavi Wetterstrand perheineen.

Wetterstrand ja hänen poikansa Christian ostivat 18.10.2017 tehdyllä kaupalla yhteensä 750 Viria Oyj:n osaketta konsernin tytäryhtiö Vemetra Holding Oy:ltä. Kauppasumma oli 1,5 miljoonaa euroa, eli 2000 euroa osakkeelta.

“Virian turvallisuuteen ja tiedon hallintaan liittyvät ratkaisut ja osaaminen ovat ensiluokkaisia, ja uskomme yhtiön jatkavan kasvuaan yhteiskunnan digitalisaation myötä”, Olavi ja Christian Wetterstrand toteavat.

Myös kesällä konserniin hankitun Viria LAN&WAN Oy:n kaksi entistä omistajaa on sijoittanut merkittävän summan Virian osakkeisiin. LAN&WANia kaksi vuosikymmentä johtanut Timo Kuokka hankki pian yrityskaupan jälkeen 500 Virian osaketta ja nykyinen toimitusjohtaja Pertti Pikkarainen on ostanut 100 osaketta. Myös näissä osakekaupoissa myyjänä oli Vemetra Holding Oy ja kauppahinta 2000 euroa/osake.

Osakekohtaisen hinnan määrittelyssä on käytetty pohjana isoimpia tänä ja viime vuonna tehtyjä kauppoja. Kauppahinta ylittää selvästi esim. Privanetissa tehtyjen pienten kauppojen hintatason.

Virian hallituksen puheenjohtaja Vesa Routamaa kertoo, että kiinnostus Virian osaketta kohtaan on tänä vuonna selvästi kasvanut. “On ollut hienoa todeta, että Virian uuteen strategiaan luotetaan. Vuoden aikana myös useat pienomistajat ovat kasvattaneet osakemääräänsä, ja omistajakuntaan on tullut uusia, usean kymmenen osakkeen omistajia”, Routamaa sanoo.

Vemetra Holding Oy, entiseltä nimeltään S4F Holding Oy, on sijoitusyhtiö, jonka Viria lunasti kokonaan itselleen Finnet-yhtiöiden muodostamalta ryhmältä viime tammikuussa. Yhtiö omistaa 9198 kpl Virian osakkeita.

Lisätietoja
toimitusjohtaja Mika Vihervuori, puh. 040 720 2140
hallituksen puheenjohtaja Vesa Routamaa, puh. 050 552 9696

 

Viria on digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden, verkkoratkaisuiden, tiedonhallinnan ja tv-palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Securi Oy, Viria LAN&WAN Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja AB Sappa. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja monet niistä ovat markkinoillaan suurimpien toimijoiden joukossa.  www.viria.fi

Virialla tapahtuu

K2 Turvapalvelut ostaa Viria Securityn hälytyskeskuksen

K2 Turvapalvelut Oy on tänään allekirjoitetulla sopimuksella ostanut Turvallisuusyhtiö Viria Security Oy:n hälytyskeskusliiketoiminnan. Kaupan myötä K2 Turvapalveluille siirtyy Kokkolassa toimiva hälytyskeskus, jossa vastaanotetaan muun muassa murto-, kiinteistö- ja palohälytyksiä sekä…

virialaiset

Loihde käynnistää henkilöstön osakepohjaisia palkkio-ohjelmia

Loihde Oyj:n hallitus on päättänyt käynnistää uuden koko henkilöstölle suunnatun osakeohjelman (henkilöstön osakeohjelma 2021) sekä erillisen avainhenkilöille suunnatun suoritusperusteisen kannustinohjelman (pitkän tähtäimen kannustinohjelma 2021 LTI). Ohjelmien tarkoituksena on yhtenäistää ja…