Viria-valomainos

Suomeen syntyy iso kokonaisturvallisuuden toimittaja Virian yhdistäessä tytäryhtiöitään

Viria on yritysturvallisuuden edelläkävijä, joka yhdistää sekä digitaalisen että fyysisen turvallisuuden palvelut.

Konsernin tytäryhtiöt, tietoturvan ja turvateknologian parissa jo pitkään toimineet Viria LAN&WAN Oy ja Viria Securi Oy yhdistyvät 1.6.2018. Uuden yhtiön nimeksi tulee Viria Security Oy.

– Meille on olemassa vain yksi turvallisuus, johon kuuluvat sekä turvajärjestelmät että kyberturva. Molempia tarvitaan, oli kyse ihmisten, tiedon tai omaisuuden suojaamisesta. Kun tietoverkkojen ja digitaalisten palveluiden rooli on yrityksissä kasvanut, myös turvallisuus menee entistä vahvemmin verkkoon. Se ei kuitenkaan poista lukituksen ja valvontajärjestelmien merkitystä. Verkkohyökkäyksiinkin voi liittyä jokin fyysinen elementti, kuten tunkeutumista toimitiloihin. Toisaalta on esimerkkejä siitä, miten suojaamattoman valvontakameran kautta on päästy yrityksen sisäverkkoon, Viria Securityn toimitusjohtaja Marko Järvinen sanoo.

Tällä hetkellä fyysistä ja digitaalista turvallisuutta hallitaan yrityksissä vielä monesti erikseen, tietoturvasta vastaa tietohallinto ja kamera- ja kulunvalvonnasta kiinteistöpäällikkö. Turvallisuusjärjestelmien integroituessa verkkoon tarvitaan tietoturvallisia ja yrityksien toimintaan parhaiten soveltuvia verkkoratkaisuja. Osa yrityksistä on jo herännyt huomaamaan, miten paljon etua on niiden hallinnan yhdistämisestä. Tehokkuutta ja reagointinopeutta lisää esimerkiksi eri turvajärjestelmien tilannekuvan näkeminen reaaliaikaisesti omalta päätteeltä ja niiden hallinnointi etänä.

Viria auttaa asiakkaitaan myös hyödyntämään turvajärjestelmistä saatavaa tietoa näiden  liiketoiminnassa. Esimerkiksi yhdistämällä kaupan kameravalvonnan antaman tiedon kassajärjestelmistä saatavaan dataan kauppias voi hyödyntää tietoa valikoiman suunnittelussa ja markkinoinnin kohdentamisessa.

– Sairaalamaailmassa on suurta kiinnostusta hyödyntää ensisijaisesti henkilöturvaan kehitettyjä järjestelmiä ja niiden keräämää tietoa myös muuhun käyttöön, kuten laitepaikannukseen tai asiakaskokemuksen parantamiseen. Samanlaisia ratkaisuja tehdään myös palvelutaloissa ja niillä voidaan tukea vanhusten asumista omassa kodissaan. On hienoa saada olla tukemassa tällaisia uudistuksia, joilla on myös yhteiskunnallista merkitystä, Marko Järvinen kehuu.

Viria Securityn muodostamisen yhteydessä Viria yhdenmukaistaa myös brändejään. Vanhat Securi- ja LAN&WAN-nimet korvautuvat Viria-brändillä, jota käytetään myös koko konsernista puhuttaessa. Muita Viria-yhtiöitä ovat Bitfactor, Tansec, Hibox ja Sappa.

– Viria Securitysta tulee konsernimme suurin yhtiö ja aivan keskeinen strategiamme toteuttamisen kannalta. Haluamme olla suunnannäyttäjänä luomassa uudenlaisia konsepteja yritysten ja yhteisöjen toiminnan varmistamiseen ja kehittämiseen. Näemme tässä suuria mahdollisuuksia sekä Suomessa että kansainvälisesti, Virian konsernijohtaja Mika Vihervuori sanoo.

 

Lisätietoja

toimitusjohtaja Marko Järvinen, Viria Security Oy, puh. 040 555 0322

konsernijohtaja Mika Vihervuori, Viria Oyj, puh. 040 720 2140

Viria Security Oy syntyy 1.6.2018 Viria Securi Oy:n ja Viria LAN&WAN Oy:n fuusioituessa. Yhtiö tuottaa asiakkailleen kokonaisturvallisuutta yhdistämällä fyysisen ja digitaalisen turvallisuuden palvelut. Viria Security turvaa asiakkaiden liiketoiminnan jatkuvuuden ja suojaa kokonaisvaltaisesti näiden tärkeimmän omaisuuden, tiedon. Valtakunnallisen palvelukyvyn varmistaa yli 300 asiantuntijaamme 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Viria on digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden, tiedonhallinnan ja tv-palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Securi Oy, Viria LAN&WAN Oy (em. yhtiöt fuusioituvat 1.6.2018), Bitfactor Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja AB Sappa. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja monet niistä ovat markkinoillaan suurimpien toimijoiden joukossa. Virian liikevaihto vuonna 2017 oli 88 miljoonaa euroa ja tänä vuonna sen ennakoidaan ylittävän 100 miljoonaa euroa. Henkilöstöä Viriassa on noin 530.  www.viria.fi

 

Virialla tapahtuu

Virian hallituksen puheenjohtajaksi Timo Kotilainen

Virian hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Timo Kotilainen. Kotilainen on hallitusammattilainen ja osakkaana liikkeenjohdon konsultointiyhtiö KASIN Consulting Oy:ssä. Hän toimi pitkään tietoturvayhtiö Nixun toimitusjohtajana sekä useissa johtotehtävissä Nokiassa. Kotilainen on ollut…

Virian varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

Viria Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin Vaasassa torstaina 25.6.2020. Kokouksessa oli edustettuna 2 652 709 osaketta eli noin 47 % kaikista osakkeista. Tilinpäätös Yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen tilikaudelta 2019 ja myönsi vastuuvapauden tili-…

Virian yhtiökokouskutsu on julkaistu

Viria Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 25.6.2020 klo 14.00 Kino Ritzissä osoitteessa Kirkkopuistikko 22, Vaasa. Koronaviruspandemiasta johtuen Viria Oyj on ryhtynyt varotoimiin, jotta yhtiökokous voidaan pitää huomioiden osakkeenomistajien, henkilökunnan ja…