Virian kameravalvonta turvaa kirkkoja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa

Mikäli kameravalvontajärjestelmä havaitsee asiaankuulumatonta liikettä kirkon läheisyydessä, se lähettää reaaliaikaisen hälytyksen Virian hälytyskeskukseen. Tällöin kohteeseen avataan kuvayhteys, josta nähdään, mitä tapahtuu.

Virian kameravalvontaratkaisu on käytössä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa yhteensä kuudessa kirkossa. Palvelu on toteutettu kirkkoihin kokonaistoimituksena: Viria on toimittanut kohteisiin kamerat ja tallentimet, ja lisäksi se valvoo hälytyksiä reaaliaikaisesti omassa hälytyskeskuksessaan sekä huolehtii turvallisista tietoliikenneyhteyksistä.

– Ensimmäisestä kilpailutuksesta lähtien Virian tuote on ollut sellainen, johon on ollut helppo luottaa, toteaa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan hallintojohtaja Markku Salmi.

Salmi nostaa esiin erityisesti kolme syytä, joiden vuoksi Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta on ollut tyytyväinen Virian palveluun: kameravalvonta on teknologialtaan kehityksen kärkeä hyödyntäen modernia analytiikkaa, ratkaisu vastaa vakuutusyhtiöiden vaatimuksia ja lisäksi omat kokemukset palvelusta ovat olleet erinomaiset.

1) Analytiikka tunnistaa lähestyvän kohteen

Kameravalvontajärjestelmä tunnistaa analytiikan avulla, onko liikkuva kohde esimerkiksi ihminen, auto tai lumisade, ja hälyttää Virian hälytyskeskukseen, mikäli se havaitsee asiatonta liikettä kirkon lähettyvillä. Tällöin Virian hälytyskeskuksessa avataan reaaliaikainen kuvayhteys kohteeseen ja Viria voi hälyttää paikalle vartijan tai asiakkaan yhteyshenkilön.

– Ei ole kyse vain passiivisesta, tallentavasta kameravalvonnasta, vaan järjestelmässä on mukana aktiivista analytiikkaa, Salmi sanoo tyytyväisenä.

2) Vakuutusyhtiöiden edellytyksiä vastaava

Kirkkojen kameravalvonnassa on tärkeää, että valvonta täyttää vakuutusyhtiöiden vaatimukset. Vakuutusyhtiöitä ohjeistavan Finanssiala ry:n suositus on, että kirkkojen suojelussa hyödynnettäisiin nykyaikaista aktiivista kameravalvontaa, joka mahdollistaa reaaliaikaisen kuvayhteyden kohteesta valvomoon hälytyksen tullen.

Finanssiala ry näyttääkin vihreää valoa Virian kameravalvontaratkaisulle.

– Meillä on vahva toive, että päästäisiin yleisesti tällaiseen nykyaikaisen teknologian hyödyntämiseen kirkkojen kameravalvonnassa, kommentoi Finanssiala ry:n turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen.

3) Hyvät kokemukset

Virian kameravalvontaratkaisu on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa käytössä Mikkelin tuomiokirkossa, Mikkelin Pitäjänkirkossa, Haukivuoren kirkossa, Anttolan kirkossa, Suomenniemen kirkossa ja Ristiinan kirkossa.

– Vaikka Viria on laajentunut yrityskauppojen myötä, se palvelu, jota Virialta saa asennusten jälkeen, on todella paikallisen tuntuista. Se on ollut aina tärkeää palvelutoimituksissa, että meillä on yhteyshenkilö, jolle voimme soittaa tai laittaa sähköpostia ja tiedämme hänen vastaavan nopeasti, eikä meidän tarvitse tavoitella toimittajan tukea kasvottoman puhelinnumeron kautta, Salmi kertoo.

– Nopeaa ja huolehtivaa palvelua järjestelmien asennusaikana ja myös jälkikäteen, hän tiivistää.

Haluatko tietää lisää kirkkojen kameravalvontamahdollisuuksista? Tutustu kameravalvontaamme tarkemmin tai ota yhteyttä myynti@viria.fi tai puh. 029 001 3000.

Kuvat: Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta

Tutustu kameravalvontaan tarkemmin

Kaikki turvateknologiapalvelut yhdestä paikasta

Stadium-liikeketjun kaikki turvateknologiaan liittyvät palvelut ja järjestelmät tulevat Virialta. Viria toimittaa Stadiumin 26 liikkeeseen ja viiteen Outlet-myymälään Suomessa muun muassa kulunvalvonta-, rikosilmoitin-, kameravalvonta-, tuotesuojaus-, vuosihuolto- ja dokumentointipalvelut. – Meille tärkeintä…