wasa innovation center

Moderni turvatekniikka uuteen Wasa Innovation Centeriin

Vaasaan avattiin helmikuussa ennennäkemätön innovaatiokeskus, Wasa Innovation Center eli WIC. Viria vastasi Suomen Piilaaksoksi aikovan keskuksen turvatekniikasta toteuttamalla kohteeseen lukituksen ja kulunvalvonnan, rikosilmoitinlaitteiston sekä paloilmoitinjärjestelmän.

Uuden innovaatiokeskuksen tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen osaajia ja toimia innovaatioiden tyyssijana.

”Tarkoitus on luoda fyysinen tila, jossa tulevaisuuden innovaatiot eivät ainoastaan synny vaan ennen kaikkea pistetään myös käytäntöön. Kyseessä on kohtaamispaikka ihmisille, jotka haluavat kehittyä ja olla tuotteliaita; Piilaakso, jossa me pohjalaisella tavalla ja uusilla yhteistyömalleilla teemme perustan maailman johtavalle digitalisaation ja yhteiskunnan kehitykselle”, kertoo projektin koordinaattori Jura Mikkonen.

Virian ratkaisut sopivat innovatiiviseen ympäristöön

Viria toteutti keskukseen modernit turvatekniikan järjestelmät. Viria asensi kohteeseen sekä mekaanisen että sähköisen lukituksen ja heloitukset, rikosilmoitinlaitteiston, paloilmoitinjärjestelmän sekä monipuolisen kulunvalvonnan, joka mahdollistaa ovien avaamisen jopa älypuhelimilla. Jatkossa sopimukseen sisältyy myös järjestelmiin liittyvää ylläpitopalvelua.

Ratkaisut toteutettiin ”avaimet käteen”-palveluna. Mikkonen kehuu Virian oma-aloitteisuutta ja painottaa, että Viria teki hyvää yhteistyötä asennusten hallinnoinnissa itsenäisesti suoraan sähköurakoitsijan kanssa. Kaikki tehtiin ajallaan ja ammattimaisesti. ”Tehokkuus henkilökohtaisessa sitoutumisessa ja yhteistyössä ilman resursseja vaativaa aktiivista koordinointia”, Mikkonen korostaa.

Kiitosta saa myös Virian tarjoama laaja kokonaisratkaisu.

”Tarjositte kokonaisratkaisun, johon kukaan muu kysytyistä ei kyennyt”, Mikkonen sanoo.

”Saimme meille systeemin, joka kestää tulla esitellyksi innovaatioiden parissa toimivassa rakennuksessa”, Mikkonen päättää tyytyväisenä.

Teksti: Viria
Kuvat: HOISKO