Supercell arvosti kumppanivalinnassa integraatioiden mahdollisuutta

Virian ja Supercellin yhteistyö alkoi vuoden 2020 alussa, kun Supercell valitsi Virian turva- ja lukitusjärjestelmien toimittajaksi uuteen pääkonttoriinsa.

Suomalainen mobiilipelejä kehittävä Supercell Oy rakensi vuoden 2020 aikana uuden pääkonttorin Helsingin Jätkäsaaren Wood Cityyn. Viria vastasi kahdeksankerroksisen puutoimistorakennuksen lukitus- ja turvaurakasta. Viria Security toimitti Supercellille kulunvalvonta-, lukitus-, kameravalvonta-, ovipuhelin- ja rikosilmoitinjärjestelmät.

”Olimme miettineet jo ennalta tietyt speksit, joiden mukaan etsimme toimittajaa. Lisäksi referenssit edellisistä asennuksista ja muista toimituksista sekä asiantuntemus vaikuttivat valintaan”, Supercellin Facility Manager Janne Saarinen summaa.

Saarisen mukaan tavoitteena oli myös lähteä hakemaan integraatiohyötyjä niin sanotusti saman katon alta tulevien lukitus- ja turvajärjestelmien välillä.

Saarinen luonnehtii Wood City -projektia uudenlaiseksi tavaksi rakentaa, mikä asetti osaltaan kriteereitä yhteistyökumppaneillekin.

”Rakentamisessa käytettiin sekä puuta että betonia ja mittakaavat olivat isoja. Projektin laatu- ja toiminnallisuusvaatimukset olivat keskivertoa kovemmat. Se toi tiettyjä vaatimuksia myös valituille lukitus- ja turvaratkaisuille”, Saarinen kertoo.

Supercellin uusi Helsingin pääkonttori valmistui vuoden 2021 alussa. Kansainvälisen yrityksen muut toimipisteet sijaitsevat San Franciscossa, Soulissa ja Shanghaissa.

Innovatiivisuus ja laadukkuus kriteereinä

Saarisen mukaan Supercell etsii itsensä näköisiä ja oloisia yhteistyökumppaneita.

”Pitää olla uudella tavalla innovatiivinen, itseohjautuva ja laadukas. Suomalaisuus ei ole meille itseisarvo, mutta arvostamme sitä. Käytämme suomalaista osaamista silloin, kun se on järkevää”, Saarinen kiteyttää.

Hankkeessa tiiviisti mukana ollut Viria Securityn avainasiakkuuksista vastaava johtaja Daniel Belmouloud kuvailee projektia ainutlaatuiseksi.

”Olemme ylpeitä siitä, että Supercell valitsi Virian toimittajakseen ja saimme olla osaltamme toteuttamassa hanketta. Uusia ratkaisuja haettiin ja toteutettiin myös urakka-aikana, innovatiivisuutta riitti ja laatustandardit olivat korkealla.”

Viria Security vastasi projektin lukitus- ja turvaratkaisuista ja Virian toinen tytäryhtiö Bitfactor puolestaan rakensi ohjelmallisen integraation rekisterikilpitunnistukselle. Integraatio yhdistää sekä kamera- että kulunvalvontaa.

”Toimitetut järjestelmät muodostavat hienosti integroidun ja laadukkaan kokonaisuuden. Yhteistyötä kehitetään ja viedään eteenpäin jatkossakin. Viria toimittaa Supercellille tulevaisuudessa muun muassa asiantuntijapalveluita sekä järjestelmien huolto- ja ylläpitopalvelut”, Belmouloud toteaa.