Paperiosakkeet

Onko sinulla Virian paperiosake?

Nyt on aika siirtää se arvo-osuudeksi ja varmistaa osakkeesi arvo jatkossakin. 

Virian paperiosake on arvopaperi, joka vastaa 100:a Virian osaketta. Privanet-kauppapaikalla Virian osakkeella on helmikuussa 2021 käyty kauppaa 23-24 euron osakekohtaisella hinnalla, joten sen pohjalta yhden paperiosakkeen arvoksi voisi laskea jopa 2400 euroa.

Kun paperiosake siirretään arvo-osuustilille, omistajalle maksetaan osingot kolmen viimeisen vuoden ajalta. Jos siirto tehdään ennen 8.5.2021, maksettavien osinkojen määrä on yhtä paperiosaketta kohti ennen veroja 518 euroa.

Kuinka tulee toimia?

 1. Tarkista, onko nimesi merkitty osakekirjan etusivulle osakkeenomistajaksi, tai onko osakekirjan kääntöpuolella siirto nimellesi ja onko yhtiö rekisteröinyt siirron.
  Mikäli ei ole, hanki omistusoikeuden osoittavat asiakirjat, esim. kauppakirja, perukirja tai lahjakirja.
 2. Jos sinulla ei ole arvo-osuustiliä, avaa sellainen omassa pankissasi. Arvo-osuustilin omistaja tulee olla sama kuin osakkeen omistaja.
 3. Varaa aika Nordean konttorista. Ota mukaan
  – osakekirja(t),
  Nordean toimeksiantolomake,
  – henkilöllisyystodistus,
  – arvo-osuustilin numero sekä
  – tarvittaessa valtakirja ja tarvittavat omistusoikeuden osoittavat asiakirjat.
  Myös monet pankit tarjoavat palvelua, jossa ne toimittavat osakekirjat Nordeaan puolestasi. Kannattaa kysyä omasta pankistasi, tarjoavatko he tällaista palvelua.

Lisätietoja ja vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin löydät klikkaamalla alta (esim. jos osakekirja on kadonnut).

Usein kysytyt kysymykset

 

Voit myös olla yhteydessä palvelunumeroomme 010 273 2400.

Siirto ei vaikuta millään tavalla mahdolliseen puhelinliittymään. Anvian puhelinverkko siirtyi Elisalle v. 2016.

Miksi siirto kannattaa tehdä juuri nyt?

15.4.2021 tulee täyteen 10 vuotta siitä, kun Viria Oyj:n (silloisen Anvian) osakkeet liitettiin arvo-osuusjärjestelmään. Tuon ajankohdan jälkeen Virian yhtiökokouksella on lainmukainen mahdollisuus päättää, että paperiosakkeiden omistajat menettävät oikeutensa osakkeisiin. Periaatteessa asiasta voitaisiin päättää jo seuraavassa, 6.5.2021 pidettävässä yhtiökokouksessa, ja siksi siirrossa ei kannata viivytellä.

Miltä osakekirja näyttää?

Osakekirja voi olla Anvian, Vaasan Läänin Puhelimen, Vaasan Puhelimen tai Etelä-Pohjanmaan Puhelimen nimellä.